Valdes loceklis – Māris Ošlejs

1982. gadā ir beidzis E. Dārziņa Mūzikas koledžu.

1988. gadā beidzis Daugavpils Pedagoģiskās Universitātes Mūzikas pedagoģijas fakultāti mūzikas pedagoģijas un kordiriģēšanas specialitātē (Mg.)

2002. gadā Latvijas Universitātes Pašvaldību un projektu vadības valsts mācību centrā apguva mācību kursu – Projektu vadīšana (apliecība Nr. 1724).

No 1988. gada M. Ošlejs bija Daugavpils Pedagoģiskās Universitātes lektors un strādāja Daugavpils Kultūras centrā par menedžeri un kora “Daugava” diriģentu. M. Ošleja vadībā koris “Daugava” ir viesojies Austrijā (1988) un Vācijā (1990).

1991. – 1992. – Latvijas Universitātes Pedagoģijas fakultātes aspirants.

No 1994. gada Māris Ošlejs strādā par Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” mākslinieku un kopš 1997. gada ir Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” direktors (šobrīd   VSIA “Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” valdes loceklis)

Kopš 1998.  M. Ošlejs ir Starptautiskā Garīgās mūzikas festivāla iniciators un izpildproducents.

M. Ošlejs veiksmīgi veidojis Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” sadarbību ar pasaules klases simfoniskajiem orķestriem – Amsterdamas Karalisko Concertgebouw orķestri, Bavārijas Radio simfonisko orķestri, Londonas filharmonisko orķestri, Berlīnes filharmonisko orķestri, Gustava Mālera kamerorķestri, Izraēlas filharmonisko orķestri, Honkongas filharmonisko orķestri, kā arī ar Somijas, Singapūras, Izraēlas, Vācijas, ASV, Igaunijas, Maskavas, Sanktpēterburgas simfoniskajiem orķestriem.

Sekmējis sadarbību, lai koris  uzstātos tādās prestižās pasaules koncertzālēs kā Amsterdamas Concertgebow, Hamburgas Laeiszhalle un Elbas koncertzāle, Lucernas Kultūras un kongresu centrs, Montrē Igora Stravinska koncertzāle, Minhenes Gasteig, Linkolna centrā Ņujorkā, Barišņikova centrā Ņujorkā un citās.

Veidojis personīgus kontaktus ar diriģentiem: Marisu Jansonu, Andris Nelsonu, Zubinu Mehtu, Kirilu Petrenko, Silvēnu Kambrelēnu, Nēme Jervi, Pāvo Jervi, Vladimiru Aškenazi, Saimonu Jangu, Stīvenu Leitonu un citiem. Piedalījies arī ierakstu izdošanas līgumu sagatavošanā ar Hyperion, Warner Brothers, Harmonia Mundi, Wergo, Ondine ierakstu kompānijām. Ar savu darbību Māris Ošlejs ir sekmējis Latvijas Lielās Mūzikas Balvas piešķiršanu Valsts Akadēmiskajam korim “Latvija” (daudzkārtēji).

2003. gadā ar savu darbību Māris Ošlejs sekmēja Latvijas Ministru kabineta balvas piešķiršanu Valsts Akadēmiskajam korim “Latvija”.

2003. gadā veiksmīgi producēja Garīgās mūzikas un Atklāšanas koncertus XXIII Vispārējo latviešu Dziesmu svētku ietvaros, sadarbojoties ar v/a Tautas mākslas centru.

2008. gadā veiksmīgi producēja Garīgās mūzikas koncertu XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku ietvaros, sadarbojoties ar v/a Tautas mākslas centru.

2014 . gadā bija Pasaules koru olimpiādes Garīgās mūzikas koncerta režisors.

Apbalvojumi:

2021. gadā saņēmis Triju Zvaigžu ordeni virsnieka pakāpē

2014. gadā saņemts Igaunijas Valsts apbalvojums Māras zemes ordenis (Terra Marina) par Latvijas un Igaunijas kultūras sadarbības veicināšanu.

Ir laikraksta “Diena” gada balvas kultūrā 2002 laureāts.

2006. gadā ir saņēmta Polijas valdības medaļa “FOR MERITS TO CULTURE GLORIA ARTIS”

JVLMA profesoru padomes loceklis no 2009. gada novembra līdz 2024. gadam (ar pārtraukumiem).